Gule linfrø har en mildere smak og egner seg til å bake alle slags kaker og pizza. Den biologiske verdien av linfrø som medisinsk mat består hovedsakelig i at de inneholder mye essensielle fettsyrer, protein, slim og fiber, enkle og komplekse sukkerarter, karotener, vitamin A, B, E, D, PP og F, anti-kreft og andre verdifulle stoffer. Linfrø er spesielt viktige for vitamin E, som holder oss unge. Linfrø inneholder også mye verdifull fettolje (opptil 48 % i noen varianter), som er rik på omega-3, omega-6 og omega-9 fettsyrer. Disse fettsyrene må vi få i oss fra maten, siden kroppen ikke syntetiserer dem av seg selv – det er derfor de kalles essensielle fettsyrer.
Næringsinnhold 100 gram: 2115kJ/513kcal, fett 41,9g hvorav mettet 3,7g, protein 19,8g, karbohydrater 1g, hvorav sukkerarter 0,5g, fiber 26,4g, salt 0,1g.