Keto Pavlova
Samme oppskrift kan brukes til å lage marengs.
Ingredienser:
0,1 l eggehvite renn (100g/ca3 egg),
80 g sukrin sirup gold https://butikk.funksjonellmat.no/products/sukrinsirup-gold-450-g
30g vann
1,5 g sitronsyre
litt salt
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 110 grader
Visp eggehvitene med en klype salt og tilsett sitronsyren.
Visp eggehvitene til stivt.
Kok opp vannet med sirupen og kok i noen minutter, rør godt.
Hell da den varme vesken sakte inn i eggehvitene mens du forsetter å vispe.
Hvis du vil ha en søtere røre kan du tilsette litt mer sukrin eller finesse.
Visp 5 minutter til etter den varme sirupen er tilsatt.
Fordel røren deretter på platen i ønskede form/størrelse.
Til å lage marengs, bruk sprøytepose.
Legg røren i oven og senk varmen til 90 grader.
La Pavlova bunnen tørke i 2,5 timer. mini Pavlova 2 timer og 1 time før marengsen.
Dekorer Pavlova bunnen som ønskelig, for eksempel med krem og bær.