Leverpostei (lavkarbo)

Leverpostei

Ingredienser:

500g okselever

500g svin sideflesk

250 gulrøtter

130g smør

100g løk

Salt, peper og vann

Fremgangsmåte:

Skjær løk og gulrot i biter.

Brun løk og gulrot i en panne med litt smør og legg dem i kjelen.

Skjær sideflesk og leveren i terninger.

Brun lett i en panne og tilsett i kjelen.

Tilsett vann i kjelen slik at leveren og kjøttet er i vannet.

Tilsett salt og malt pepper i det kokende vannet.

Kok til kjøttet og leveren er myk og la avkjøles litt.

Ha kjøttet og leveren sammen med løk og gulrot i en kjøkkenmaskin og tilsett kokebuljongen.

Tilsett smør i terninger.

La kjøkkenmaskinen gå til postei er kremaktig.

Tilsett salt etter behov, smak på leverposteien.

Hell leverpostei i boller eller bokser.

La avkjøles og sett boksene i kjøleskapet for å stivne.

Næringsinformasjon per 100g leverposteienergi 261kcal, fett 21g, karbohydrater 3,4g, protein 14,7g.