Høyrygg er marmoret kjøtt fra forparten av storfe, og gir gryteretter en god og fyldig kjøttsmak, men den trenger litt tid for å bli god.
Ingredienser:
600g storfe høyrygg
200g sopp
150g rødkål
70g reddik
50g paprika
50g rødløk
30g fennikel
30g purre
1-2 fedd hvitløk
0,5l vann
1ts paprikapulver
2ss rød matvin
Smør for å steke
Fresk basilikum
Salt
Pepper
Instruksjoner
-Skjær kjøttet opp i biter (sener kan skjæres vekk)
-Brun kjøttet, hvitløk og basilikum litt og litt om gangen på høy varme med smør
-Hell så dette over i en stor kjele, og tilsett vann
-La dette koke i 30 minutter, mens dette koker kutt opp grønnsakene og soppen
-Tilsett grønnsakene og soppen i kjelen med kjøttet
-Tilsett så rødvin og smak til med salt og pepper
-La dette koke i 30 minutter, rør om av og til